Solum Bokvennen åpner arkivet!

Vi legger ut gratis leseutdrag og noveller på nettsidene så lenge Norge sitter koronafaste. 

 

<!–more–>

 

 

Den nasjonale dugnaden gjør at veldig mange plutselig sitter med nye utfordringer og tid som kanskje kan brukes til å gjøre aktiviteter man ellers må nedprioritere i hverdagen. Noen, meg selv inkludert, fyller noe av denne tiden med å lese bøker, og kanskje er disse ukene tiden man har ventet på til å endelig få lest den klassikeren man alltid har tenkt at man skulle få lest? 

 

Solum Bokvennen sitter på et stort arkiv med over 2500 backlisttitler. Her fins det et imponerende utvalg av verdensklassikere, moderne klassikere og kritikerroste norske romaner og novellesamlinger. Visste du for eksempel at Solum Forlag i sin tid var den første utgiveren i Norge av storheter som blant andre Margaret Atwood, Svetlana Aleksijevitsj og Wislawa Szymborska? 

 

Vi ønsker å bidra til å gi folk en pause fra et voldsomt medietrykk, bekymringer for familie og venner, sykdom, økonomi og jobbsituasjon. Litteraturen er en fantastisk verden å glemme seg bort i, hvor vi kan senke skuldrene og la tankene komme over på noe annet. Vi kommer derfor i tiden fremover hver dag til å legge ut gratis leseutdrag og noveller fra en rekke verdenskjente klassikere og moderne perler, både internasjonale og norske på våre nettsider www.solumbokvennen.no. Vi vil presentere ukjente, berømte og definerende forfattere og ukentlig legge ut en litterær quiz man kan bryne kunnskapen sin på. Vi vil dele våre beste anbefalinger og lage lister med tips til sjanger- og temalesning.

 

Solum Bokvennen ønsker å bidra med å oppmuntre og inspirere bokelskere og håper disse tekstene kan være en åpen dør inn i en verden av unik og kritikerrost litteratur og store leseopplevelser!

 

Ta vare på deg selv og dine kjære.
God lesning!

 

Ann Helen Brendehaug
Salg- og markedssjef, Solum Bokvennen