Girlpower, humor og spenning!

Som en del av Solum Bokvennens store barneboksatsing slipper vi første bok i en ny tegneserie fra det franske forlaget Glénat denne høsten! 
Bukkekrigerne fanget interessen vår øyeblikkelig da vi fikk den presentert i Frankfurt 2019. Mye på grunn av et sterkt kvinnelige persongalleri  - men også på grunn av humoren, og de vakre illustrasjonene med en helt spesiell fargepalett. Dette er kul og annerledes barnelitteratur, som vi håper og tror kan vekke leseglede og engasjement. 

Manusforfatter Jonathan Garnier, og illustratør Amélie Fléchais har skapt et nydelig middelaldersk fantasiunivers inspirert av keltiske sagn. Vi møter Molly - en modig, trassig og følsom 10-åring, som endelig er gammel nok til å få starte opplæringen for å bli en del av landsbyens forsvarsverk: Bukkekrigerne. Ordenen består utelukkende av kvinner, som ble nødt til å ta til våpnene etter at alle mennene i landsbyen ble tvangsvervet og sendt ut i krig for 10 år siden. Ingen har hørt fra dem siden.

Tegneserien har fått nydelig omtale i fransk presse, vunnet flere priser og er planlagt adaptert som tegnefilm på Netflix. Bind 2 og 3 av serien kommer våren 2021.