«Formaningstale til pestlegene» av Albert Camus!

Gave til leserne: Les Albert Camus ord til pestlegene! 

 

Tilfeldighetenes spill ville det slik at Solum Bokvennen planla en nyoversettelse av Camus' klassiker Pesten akkurat denne våren. Sammenfallet med korona-krisen har gjort klassikeren skremmende aktuell. Pesten  har blitt en uventet bestselger i hele Europa, og Solum Bokvennens nyoversettelse har klatret bestselgerlistene i Norge. Første opplag ble revet vekk fra hyllene – det virker til at mange vender seg til litteraturen for å forstå den nye situasjonen vi befinner oss i. 

 

I dag presenterer vi en gratis korttekst av Camus, som en gave til alle leserne av Pesten. «Formaningstale til pestlegene» ble trolig skrevet i 1941,  og kan leses som et forberedende arbeid til Pesten, som utkom seks år senere. Teksten ble første gang publisert i Les Cahiers de la Pléiade i 1947, og er nå for første gang tilgjengelig på norsk, oversatt av Tom Lotherington og Toto Hølmebakk. Vi håper og tror at «Formaningstale til pestlegene» er av interesse for dem som har, eller planlegger å lese Pesten, og at teksten kan gi et ekstra lag til fortellingen i romanen.

 

God lesning! 

 

PS. Har du ikke lest Pesten enda? Du kan lese de første 30 sidene gratis her.

 

 

Pesten er tilgjengelig i din nærmeste bokhandel, og kan for eksempel bestilles via norli.no. Eller som E-bok via ebok.no.

 

Lyst til å finne ut hvilken karakter du er mest lik i klassikeren? Ta vår personlighetsquiz her.

 

Albert Camus offisielle Facebook-side finner du her.