Termostat

Forlag: 
Pris: 
kr 399,-
Utgivelsesår: 
2020
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
480
ISBN: 
9788256022724
Språk: 
Originaltittel: 
Termostat
Originalspråk: 
Omslagsdesigner: 
Monoceros

Hvordan klimaet former oss, 
forandrer samfunnet og 
forvandler fremtiden

 

Klimaendringer skapte oss. De kan ødelegge oss. Men de kan også være veien inn til et nytt og bedre liv. Andrew P. Kroglund tar oss gjennom spennende sider ved klimaendringer, i går, i dag og i morgen. Det mytologiske Ragnarok fant sted på grunn av klima­endringer. Uten klimaendringer ville aldri Vikingtiden eksistert. Og i dag: Vil klimaendringer føre til krig og konflikt? Hva vil skje med Svalbard, Arktis og nordområdene når isen smelter, og USA fester grepet? Og hva vil Kina i nord? Blir det flere jordskjelv og tsunamier? Må vi legge om kostholdet helt? Blir det mer sykdom? Vil friluftslivet og våre landskap endre seg? Må vi ofre naturen på klimaets alter? Kan klima­manipulering være løsningen? Sitter næringslivet med nøkkelen? Eller må vi ha et nytt økonomisk system? Denne boken gir mange svar.

 

Presseomtale:

«Ambisiøst og storslått. Av alle de bøkene om klimakrisen jeg har lest det siste året, er den uten tvil den mest mangfoldige. (...) Termostat er en uhyre lærerik og svært interessant bok om vår tids grønne skifte.»

– Marius Wulfsberg, Dagbladet 

 

«Boken gir leserne en sjelden innsikt i de viktige spørsmålene og årsakssammenhengene som omgir oss alle. (…) Andrew P. Kroglunds nye bok Termostat bør lenge stå sentralt i klimadebatten»

– Bjørn Johannesen, bistandsaktuelt.no

 

«(...) det er samtidig denne åpenheten som gjør Termostat til en både god og spennende bok. Forfatteren er hele tiden på jakt etter informasjon, som han deler med leseren med stor formidlingsglede, og både pessimistiske og optimistiske stemmer får komme til orde. (...) Gjennom hele Termostat byr Kroglund ikke bare på fakta om klimautfordringene, men også om potensielle tilpasninger eller løsninger samt en viss åpenhet for ulike type scenarioer. Boka er spennende og overraskende lettlest, for en faktaspekket bok på nesten 500 sider å være. Et viktig bidrag for å gjøre oss alle litt mer 'klimasmarte'.»

- Bjarne Robberstad, Klassekampen