Tenker hjernen?

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2018
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
336
ISBN: 
9788279904342
Språk: 
Originalspråk: 
Omslagsdesigner: 
monoceros

Kan en maskin tenke? Kan den snakke? Hva er forholdet mellom tenkning og språk? Mellom språk og verden? Mellom det vi hører og det vi ser? Hvordan er kommunikasjonsteknologier – fra bokstaver til smarttelefoner – med på å forme oss og måten vi tenker på? Hva skjer hvis vi overlater til snartenkte automater å si og å gjøre det vi ellers bruker kropp og hode til?

Denne boken tar utgangspunkt i at vi er språkdyr: snakkende og lyttende vesener, med historie og kultur, og med kropper som sanser og tar i bruk teknikker – fra håndens enkle redskaper til åndens avanserte teknologier. Den gir innsiktsfulle og originale lesninger av kjente navn som Nietzsche, Saussure, Wittgenstein, Foucault, Derrida og Leroi-Gourhan.

Tenker hjernen? – Språk, menneske, teknikk er både et innlegg i aktuelle diskusjoner om menneske og maskin, evolusjon og intelligens og en påminnelse om at det 19. og 20. århundre bød på tenkning som vi i det 21. århundre verken har tenkt ferdig eller gjør klokt i å si oss ferdige med.

REDIGERT OG MED ET FORORD AV AMUND BØRDAHL