Solknokler

Forfatter: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2020
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
292
ISBN: 
9788256021246
Språk: 
Originaltittel: 
Solar Bones
Originalspråk: 
Oversetter: 
Morten Claussen

bønneklokkene som kimer utover sine landsbyer og grender, over jordene og åsene og myrene imellom, seks ganger tre slag på halvannet minutt, en innkalling på tomrommets rand

På Allesjelersdag vender den middelaldrende ingeniøren Marcus Conway tilbake til det gamle kjøkkenbordet sitt og minnes hverdagene og hendelsene som tok ham bort fra livet. I en eneste lang setning gjengir Marcus livet med alle sine feil og mangler, ser tilbake på oppveksten mellom traktorer og trebåter, på scener fra ekteskapet, konas sykdom, og på forholdet til barna. Med ingeniørens blikk funderer han over hvordan broer, banker, økonomier, familier og ekteskap er konstruert – og hvordan alt kan bryte sammen.

Solknokler er både utfordrende og jordnær, med varme og stilistisk presisjon skriver McCormack fram en hyllest til det irske småbylivet, og markerer seg som en av Irlands viktigste samtidsforfattere.

 

Nominasjoner:
Vinner av International Dublin Literary Award, 2018
Vinner av The Goldsmith Prize, 2016
BGE Irish Book of the Year, 2016
Nominert til The Man Booker Prize, 2017

 

Internasjonal presse om Solknokler:

«Solknokler er et forførende ramaskrik mot menneskelig isolasjon»
Lara Palmquist, The Chicago Review of Books

«Fullkommenhet er alltid sjeldent og ofte uventet: vi forventer ikke nødvendigvis mesterverk, selv ikke fra de store. Mike McCormaks Solknokler er virkelig usedvanlig ... Boken fortjener oppmerksomhet og hyllest.»
Ian Sansom, The Guardian

«Utsøkt original, utpreget moderne ... levert i en klar, lyrisk prosa med linjedelinger som aldri avbryter, men fungerer som åndedrett, som om det fortelles til en venn over bordet ... Det er en glede å lese McCormack.»
Martin Riker, The New York Times