Lofotenguide

Forfatter: 
Pris: 
kr 299,-
Utgivelsesår: 
2000
Innbinding: 
Heftet
ISBN: 
9788280771216
Språk: 
Originalspråk: 

Lofoten Guide er en reiseguide fullt og helt viet Lofotens seks øyer: Austvågøy, Vestvågøy, Moskenesøy, Flakstadøy, Værøy og Røst.

Guiden er en veiviser der den røde tråden er Lofotens livsnerve, Europavei 10 - Kong Olav Vs vei - nå Nasjonal turistveg Lofoten som strekker seg gjennom et av Norges mest spektakulære natur- og kulturlandskap. Og alt er fanget opp i denne oversiktlige og gjennomarbeidede guiden med tips til ulike severdigheter, utflukter, aktiviteter og overnattingssteder. Der E10 slutter, fortsetter ferden videre til de rene øysamfunnene Værøy og Røst for opplevelser av den unike atmosfæren og den overdådige naturen langt ute i havet.

Boka guider deg også til turopplevelser du kan ha i Lofoten, fra øyrikets høyeste topp Higravstinden (1146 moh) til Skomvær fyr, helt ytterst i Røst, over åtte mil ute i havet. Turene har varierende vanskelighetsgrad, fra svært utfordrende toppturer til hyggelige familievennlige turer i kulturlandskap.  Boka har forslag til hyggelige sykkelturer på veien, kajakkturer i skjærgården og  skiopplevelser.

Guiden presenterer naturgrunnlaget, planter og dyr, historie og kunstnere som har satt Lofoten på kartet. Du finner informasjon om overnattingssteder, restauranter, utesteder, museer, gallerier, turistkontorer og guider, telefonnummer og e-postadresser.

Lofoten Guide er gjennomillustrert med vakre fotografier tatt av bl.a. den kjente naturfotografen Pål Hermansen.