Kapitalens metropolis: Byer i den nye verdenslitteraturen

Forfatter: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2018
Innbinding: 
Innbundet
ISBN: 
9788274887855
Språk: 
Originalspråk: 

Det finnes en «virkelighetslitteratur» om noe annet enn de 
nære relasjoner, en litteratur som er et vindu mot verden. 

Dette er en reise gjennom det forfatteren kaller «den nye verdens­litteraturen»: En global storbylitteratur som nå speiler mange av de samme materielle og økonomiske prosessene verden over. Med nedslag i byer som Istanbul, Mumbai, Kairo, Johannesburg, Lagos og São Paulo, og i møte med forfattere som Orhan Pamuk, Aravind Adiga, Alaa al Aswany, Ivan Vladislavic, Igoni Barrett og Ferréz, tar boka for seg den nye kapitalistiske storbyen som har vokst frem i det globale sør over de siste tre tiårene. 

Hva skjer i disse byene som er under voldsom forvandling? Hvordan ser den nye sosiale virkeligheten ut etter at de åpnet seg mot verdens­økonomien? Er det kanskje hit man i dag må se for å gripe kapitalismens «rytme og klang» i det 21. århundret? 

Dette er noen av spørsmålene som stilles på denne reisen som både er en unik guide til verdenslitteraturens nye multipolare verden og til konfliktlinjene i den nye urbane kampsonen.

 

Kjetil Gyberg (f. 1972) har hovedfag i ­lit­teratur fra UiO. Han har i ti år jobbet som frilans­journalist og har skrevet for en lang rekke aviser, tidsskrifter og magasiner. Kapitalens ­metropolis: Byer i den nye verdenslitteraturen er hans første bok.