I urent farvann

Forfatter: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2020
Innbinding: 
Innbundet
ISBN: 
9788256022083
Språk: 
Originalspråk: 

Det meste er tenkt, sagt og gjort, menneskene er både gode og onde, mange er for sultne, mange er for mette, alle strever med sitt. Livet er en hån, når vi endelig har samlet kunnskap og erfaring nok til å leve et godt liv, er det slutt.

Ole Viktor Valle vokser opp samtidig med starten på norsk oljeeventyr. Med en far i oljebransjen, får han mange historier fra arbeiderne på «gølvet». Selv utdanner han seg til ingeniør og snart begynner han på sin egen karriere i Statoil. Nå får han selv oppleve oljeeventyret på godt og ondt.

En roman om oppvekst og olje, om kvinnekamp og alkoholisme, om økonomi og familieliv. Og om å prøve å leve opp til sin fars forventinger.

 

Omtale i pressen:

«I urent farvann er noe så sjeldent som en oljehistorisk roman.(...) Utfordringen er å gjøre oljehistorien til engasjerende skjønnlitteratur. Mørck lykkes langt på vei.»

– Ingunn Økland, Aftenposten

 

«Sidsel Mørck skriv både nyansert og reflektert, og ho skriv med livsklok varme om både far og son  og underslår heller ikkje dei positive sidene ved oljeeventyret. Dette er ein roman som gir lesaren mykje, også i form av presise tidsbilete og tidsmarkørar gjennom eit spenn på rundt 50 år.»

– Oddmund Hagen, Dag og Tid
 

«I urent farvann er høyaktuell roman fra oljealderen, om omkostningene, personlige og familiære, for politikk, miljø og moral når den blir drevet fram av holdningsløse mennesker.»

– Jan Askelund, Stavanger Aftenblad