En sommer med Homer

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 199,-
Utgivelsesår: 
2020
Innbinding: 
Heftet
Sidetall: 
256
ISBN: 
9788256021352
Språk: 
Originaltittel: 
Un été avec Homère
Originalspråk: 
Oversetter: 
Agnete Øye
Omslagsdesigner: 
Stéphane Rozencwajg

«Det tok ikke lang tid før Iliaden og Odysseen lærte meg å leve bedre. Og til alt overmål bød de på kommentarer til vår egen verden av i dag. Nettopp dette er det mirakuløse ved antikken. En dikter, noen tenkere og filosofer som var blitt skyllet i land (eller som hadde gått i land) på øyene i Egeerhavet for to og et halvt tusen år siden, ga verden lærdommer som er like relevante nå, så mange århundrer senere. Grekerne ga oss innsikt i det vi ennå ikke var blitt.»

En sommer med Homer er ingen typisk litteraturhistorisk innføring, men byr heller på et forfriskende og dags­aktuelt blikk på Iliaden og Odysseen. De to og et halvt tusen år gamle eposene om helten Akillevs og slaget om Troja og Odyssevs lange og forunderlige hjemferd etter krigen, leses her med et parallelt blikk på vår egen tid, og det trekkes ut overraskende lærdommer fra dette lit­terære universet befolket av sagnomsuste helter, lunefulle guder og mytologiske uhyrer.

 

Sitater fra norsk presse:

«Tesson [lykkes] langt på vei med å dyrke frem en Homer for det 21. århundre (…) Det er med genuin entuisiasme og formidlingsglede at Tesson har gitt seg i kast med de gamle fortellingene»

– Endre Ugelstad Aas, Dagsavisen

«forfattaren [Sylvain Tesson] demonstrerer at han kan meir enn å skyte streifskot, han har investert tungt i innsikt og gjort seg fortent til ein tiara av godord ved å syna at ein råkar innertiaren ved å overvinna inerti. (…) En sommer med Homer er kort og godt ei inspirerande og tankevekkjande tekstsamling som ein lyt ta seg god tid med»

– Odd W. Surén, Dag og Tid

«En sommer med Homer fortolker og forklarer epos som har vært med å skape det moderne mennesket. (…) En sommer med-serien er genial, i sin enkelhet.»

– Andrew P. Kroglund, Vårt Land