E-bok: Tilbakekomstene

Pris: 
kr 159,-
Utgivelsesår: 
2020
Sidetall: 
221
ISBN: 
9788275963176
Språk: 
Originalspråk: 

Fire nye scenetekster fra en av landets ledende dramatikere.

Tilbakekomstene er historien om en familie hvor det omtenksomme og trygge brutalt ødelegges. Far og mor opplever at deres sønn forsvinner, men den opphetede engstelsen går over i likegyldighet. Ilene Sørbøe skriver om Tilbakekomstene i Norsk Shakespeare- og teatertids­skrift: «At stykket til Brattberg er et verk av de sjeldne, er det flere enn Ibsenprisjurien som har lagt merke til. (…) Tilbakekomstenes tematikk er universell, og tekstens mus­i­kalske strukturer fenger langt utover landets grenser.»

Monsemann en absurd komedie om en dysfunksjonell mor, far og barn relasjon. Her er det mørke undertoner som innholdsmessig pendler mellom det urovekkende og humoristiske.

Winterreise handler om Anne og Alfred som nettopp har fått en datter. De har problemer med å finne seg til rette i den lille verden, med tåteflasker og bleieskift. Den store verden er fristende. Colombine teaterförlag i Stockholm skriver følgende om Winterreise: «Milt, ömsint och med enastående musikalitet gestaltar Fred­rik Brattberg vårt irrande mellan hälsosamt och dys­funktionellt, normalt och avvikande.»

Urtene. Komfyren. Koppen. er Brattbergs nyeste drama­tekst. Stykket handler om en drøm som mister sin glans etterhvert som den oppfylles.