E-bok: På BA-HR bakke

Forfatter: 
Pris: 
kr 169,-
Utgivelsesår: 
2020
Sidetall: 
169
ISBN: 
9788274889439
Språk: 
Originalspråk: 

BA-HR er et av Norges mektigste advokatkontorer. Det er også finansielt avhengig av Kjell Inge Røkke. Noen i BA-HR var derfor villige til å trikse med tidligere helseminister Tore Tønnes konsulentregninger for arbeid utført for industrikongens selskap. Kari Breirem var ikke villig til det. Etter internt press, trusler og ydmykelser ble hun avskjediget – i full offentlighet. Tore Tønne døde, mediene ble kneblet, en BA-HR-partner fikk 50 000 kroner i forelegg, og flere år senere mottok Røkke Peer-Gynt-prisen. Breirems historie viser at mye burde vært annerledes.

Kari Breirem er senere blitt det norske symbolet på varsleren – uredd og sannhetssøkende. På BA-HR bakke er hennes personlige beretning om hva som egentlig skjedde. 

«Minner om John Grishams roman Firmaets mann. Dessverre er det ikke fri fantasi.» 
Per Lindberg, Bergensavisen

«Årets viktigste bok? Skremmende innblikk bak fasaden.»
Geir Kjell Andersland, Bergens Tidende

«En thriller fra virkeligheten … Det er lenge siden undertegnede har slukt de første 120 sidene av en bok i et slikt tempo.»
Hans Petter Sjøli, Ny Tid

«En uhyggelig fortelling om makt og politikk – trakassering og personlig kamp … Kari Breirem har skrevet en viktig bok.»
Kathrine Aspaas, Aftenposten

«Kari E. Breirems varsku er i det lange løp viktigere for det norske samfunnets utvikling enn Tønnes og BA-HR-advokatenes fikse regnskapsførsel.»
Steinar Hansson, Bergens Tidende

«Hvor går grensen mellom plikten til å være lojal mot sin bedrift og plikten til å blåse i offentlighetsfløyten fordi bedriften er i ferd med å begå en grovt kritikk­verdig handling. 
Kåre Valebrokk, Aftenposten

Advokatfirmaet BA-HR synes å tro at Tønne-saken kun handler om jus. Men den handler mest om mangel på dømmekraft og respekt for mennesker.»
Kathrine Aspaas, Aftenposten

«Med denne boka foreligger en dokumentasjon som klart og tydelig viser att korrupsjon og økonomisk kriminalitet ikke er noe du leser om i fantasiromaner, men forekommer i Norge.»
Kjell Moe, Kulturspeilet

«Fakta som kan skremme vannet av noen og hver av oss.»
John Johansen, Fredriksstad Blad

«En Røkke-sak. Det er på tide å kalle Tønne-saken ved sitt rette navn.»
Marie Simonsen, Dagbladet

«Breirem har fortalt sin histoie. Den er verd å lytte til.»
Magne Lerø, Ukeavisen Ledelse

«Norges mest kjente varsler skriver gnistrende godt om en dramatisk episode i krysningspunktet politikk og næringsliv og gir et sjeldent innblikk i en ukjent maktverden.»
Gunnar Okstad, Adresseavisen

«Breirem gir et innblikk i en kynisk verden som de fleste av oss heldigvis slipper å bevege oss inn i … Tankevekkende.»
Frank Brandsås, Hamar Arbeiderblad

«Kari Breirem skriver godt og kan fortelle en historie … Det pirrer.»
Marit Skivenes og Sissel C. Trygstad, Prosa