E-bok: Identitær

Pris: 
kr 199,-
Utgivelsesår: 
2020
Sidetall: 
260
ISBN: 
9788274889712
Språk: 
Originalspråk: 
Oversetter: 
Erik Ringen

Identitær – en reise inn i Europas nye høyre er en dokumentarisk reise inn i de nye høyreorienterte strømningene som preger europeisk politikk i dag.

I to år har journalist Rasmus Hage Dalland reist rundt i Europa for å møte medlemmer av den identitære bevegelsen. De er velkledde, unge mennesker, ofte med lang utdannelse, som kjemper mot det de kaller «den store utskiftningen» og «islamiseringen» av Europa. Metoden deres er aktivisme. Den identitære bevegelsen er imot globalisering og multikulturalisme. Som et motsvar til det de mener er Europas identitetskrise ønsker de å bevare «den etnokulturelle identiteten» som ifølge dem er truet av både ytre og indre fiender: flyktninger, immigranter og en liberal vestlig ideologi. Dallands reise er et forsøk på å posisjonere seg både midt i og utenfor den høyreorienterte identitetspolitikken og se med åpne øyne på det som skjer i Europa akkurat nå. Han møter helt sentrale personer i den identitære bevegelsen og gir oss et unikt innblikk i en av vår tids mest markante politiske bevegelser.

 

«En skremmende og veldig godt fortalt bok. Viktig og opplysende.»
– Geir Gulliksen

«Boken er en invitasjon til å tenke selv
og dra egne konklusjoner.»
– Altinget 

«En velskrevet og velresearchet bok.»
– Weekendavisen

«Dalland har skrevet en særdeles leseverdig bok, som uten å henfalle til ensidig demonisering eller opptre som ukritisk mikrofonstativ gir leseren mulighet til å selv ta stilling. Identitær er et høyaktuelt og velskrevet innblikk i en politisk tendens som neppe blir mindre innflytelsesrik i årene som kommer.»
– Berlingske 

«(…) Her er noe så sjeldent som en nysgjerrig dansk journalist som ønsker å forstå sin samtids brennende plattform … Dallands reportasjebok er en glimrende innføring i de identitære bevegelsenes motiver og tankegang.»
– Jyllands-posten