DUS – Den unge scenen 1

Forlag: 
Pris: 
kr 249,-
Utgivelsesår: 
2005
Innbinding: 
Heftet
Sidetall: 
255
ISBN: 
9788275960397
Originalspråk: 
Omslagsdesigner: 
Aina Griffin

DUS er noe helt nytt i det norske teaterlandskapet. Her spiller ungdom for ungdom – og tekstene, som her foreligger i bokform, er spesialbestilt av Norges mest fremtredende dramatikere. Tanken om Den unge scenen er hentet fra England, men skulle vise seg lett å overføre til Norge. Det var behov for DUS. Gjennom møtet med tekstene har ungdom fra hele landet stiftet bekjentskap med en kollektiv kunstform der det alltid er rom for ulike tilnærminger og tolkninger, og der en selv må være aktiv meddikter fram til det endelige resultatet.

JON FOSSE: LILLA Bak ei uvanleg brei jerndør i kjellaren i ein nedlagd fabrikk øver eit band. Det er vått og kaldt og ingen vindauge. Guten tar Jenta med seg ned i lokalet før dei andre kjem for å øve. Er ho kjærasten hans, eller er ho kjærasten til Trommeslagaren?

CHRISTOPHER F-B GRØNDAHL: BAIKONUR KOSMODROM Året er 2028. De to kosmonautene Victor Vassevitsj og Nikolaj Sneip er det eneste mannskapet ombord på romstasjonen Europa. Tjenestetiden er snart slutt, og nede på Jorda venter Anna Patsjenkova, henne de begge drømmer om. Men de har et problem: Romfergen fra Jorda dukker ikke opp...

LIV HELØE: DAG Ut fra byen går det en motorvei. Over motorveien strekker det seg en gangbro. Ved en nedlagt barnepark rett i nærheten pleier Dag å møte Matti og Jo. Denne dagen har han dratt hit alene. På skolen venter spørsmål om en forsvunnet CD-spiller og en knust rute, og hjem vil han i hvert fall ikke. Men Dag får uventet besøk. Ei jente han ikke kjenner dukker opp. Planene hennes er gått i vasken, og hun har heller ingen steder å dra.

FINN IUNKER: ORKHONS DØD I kloakken i Ulan Bator bor det fem mongolske ungdommer. Det er vinter; det er kaldt, og de har nesten ikke mat. De slår ned en turist og sleper ham ned i kloakken. Hvordan skal de klare å tjene penger på ham? I skulderveska hans finner de bare visittkortet hans og et manuskript. Tre år senere har ungdommene lagt ut på en reise. Vestover.