Det langsomme livet

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2020
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
250
ISBN: 
9788256021581
Språk: 
Originaltittel: 
La vie lente
Originalspråk: 
Oversetter: 
Egil Halmøy
Omslagsdesigner: 
Tore Holberg

«Det finnes historier som ikke eksisterer, og som nettopp fordi de overhodet ikke eksisterer, eksisterer i høy grad inni oss. Livet er ikke noe annet enn dette. Det som er virkelig, kan man ikke se.»

Like etter terrorangrepene i Paris i 2015 flytter Mounir, en 40 år gammel homofil marokkaner, inn i en romslig leilighet i gata rue de Turenne. Over ham, i en bitte liten ettroms­leilighet, bor en enslig og fattig 80 år gammel fransk kvinne. Det oppstår et uventet vennskap mellom de to som på hver sin måte lever som utstøtte. Men en dag skjer det noe som får kvinnen til å tilkalle politiet. Antoine, politi­etterforskeren som ­avhører Mounir, mistenker ham for å ha en kobling til muslimske ekstremister. Mounir er overbevist om at politi­etterforskeren er en av hans tidligere elskere, men det er uklart hva som er ­virkelig og hva som bare foregår i Mounirs hode, som i stadig større grad ser ut til å miste grepet om virkelig­heten.

Det langsomme livet er en poetisk og eksistensialistisk fortelling om innvandring og seksualitet, om mennesker som lever i samfunnets randsoner og om virkelighetens uhåndgripelighet.

 

Presseomtale:

«I det heile er noko av den store styrken ved romanen at han fortel så rett fram og i eit tilsynelatande enkelt språk om svære tema: konsekvensane av vald og brutalitet av mange slag og til fleire tider, om kjærleik, erotikk og overgrep – og dessutan om religion. (…) Taïas brutale, men òg vakre soge gir håp om at ein annan religion og ei anna verd trass alt er mogleg, om så berre i hastige kjærleiksmøte.»

– Hilde Vesaas, Dag og Tid